YES – “Heaven & Earth”

25.00 лв.

Изчерпан

Лейбъл:

Tracklist:
1. Believe Again
2. The Game
3. Step Beyond
4. To Ascend
5. In A World Of Our Own
6. Light Of The Ages
7. It Was All We Knew
8. Subway Walls.

Eдна от най – влиятелните и уважавани прогресив рок групи Yes, представя новия си албум ‘Heaven and Earth’ .Той съдържа 8 нови композиции, всяка, от които предлага уникално майсторство и изпълнителско съвършенство, многопластова музика, брилянтни вокали и хармонии. Това е и първият им студиен албум с новия вокалист Джон Дейвисън. Продуцент е легендарния британски майстор на пулта и носител на Grammy, Рой Томас Бейкър, донесъл слава на имена като Queen, The Cars, Guns N’ Roses, Foreigner, Smashing Pumpkins, Alice Cooper. Смесването е дело на бившия бас китарист на групата – Били Шерууд.

Джон Дейвисън активно участва в творческия процес по създаването на композициите, а Крис Скуайър коментира работата му така: „Неговият принос е много голям както за музиката така и за текстовете на песните, свърши отлична работа, срещна се със всеки от нас по отделно и обсъди идеите с и може би затова този албум е по-свеж и различен от предишните ни проекти. Надявам се това да допадне на верните ни почитатели.”

Джеф допълва: „Получи се интересен микс и присъствието на Джон допринесе до голяма степен за новото звучене. Това всъщност е част от красотата на нашата музика, която винаги е отражение на актуалния състав на бандата и „Heaven and Earth” представя днешния Yes.”

Оформлението на диска отново е дело на художника Роджър Дийн, с когото работят от 1971 г.

През своята над 45-годишна кариера Yes са издали 21 студийни албума, продали са близо 40 милиона звуконосители, а нейни членове през годините са били 21 музиканти. Днес групата продължава да вдъхновява милиони почитатели на музиката по света.

INSTRUMENTATION

STEVE HOWE – Electric, Acoustic, & Steel Guitars. Backing Vocals

CHRIS SQUIRE – Bass Guitar. Backing Vocals

ALAN WHITE – Drums. Percussion

GEOFF DOWNES – Keyboards. Computer Programming

JON DAVISON – Lead & Backing Vocals. Acoustic Guitar – tracks 1,4 & 6

Produced and Mixed by Roy Thomas Baker