WITHEM – “The Unforgiving Road”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Intro
2. Exit
3. In The Hands Of A God
4. The Pain I Collected
5. Riven
6. C’est La Vie
7. The Eye In The Sky
8. Arrhythmia
9. In My Will
10. Unaffected Love
11. Outro

Withem са нова прогресив метъл група от Норвегия, вдъхновена от имена като Symphony X, Pagan’s Mind, Dream Theater и Circus Maximus.
Основана е през 2011 г. от Øyvind Voldmo Larsen – китари, Ketil Ronold – клавири и Frank Nordeng Røe – ударни. Скоро към тях се присъединява и вокалиста Ole
Aleksander Wagenius. Дебютният им албум “The Point of You” излиза през 2013 г. като в него на бас китарата е Andreas Blomqvist от Seventh Wonder. По-късно Withem срещат настоящият си басист – Miguel Pereira. В стилово отношение музиката на бандата предлага разнообразни звукови палитри вариращи между здрави динамични пауър метъл химни и епични симфонични теми. Сравняването им с Dream Theater е благодарение на вокалите на Ole Wagenius, които напомнят на стила на Джеймс Лабри.
Звученето на новият им албум “The Unforgiving Road” е впечатляващо и заслугата за това е на китариста Oyvind Larsen, който се изявява и като продуцент и като тон-инженер.
Небоходими са няколко слушания, за да се възприеме музиката в целия й блясък и със сигурност качеството на продукцията и изпълненията ще донесат на Withem, по-голяма популярност, която те заслужават.

Line Up
Ole Aleksander Wagenius – Vocals
Frank Nordeng Røe – Drums
Øyvind Voldmo Larsen – Guitar
Miguel Pereira – Bass