ВЕСЕЛИН КОЙЧЕВ КВАРТЕТ и МИЛЕНА КАРАДЖОВА – “Пробуждане”

10.00 лв.

Изчерпан

Лейбъл:

Съдържание:
1. Предутрин – Девойко, мари хубава
2. Зазоряване – Бела съм, бела, юначе
3. Изгрев – Листни са горо!
4. Сутрин – А бре, юначе!
5. Предиобед – Подзим съм, мале
6. Обед – Мома е мома розила
7. Пладне – Момне ле, мари хубава

Веселин Койчев е български музикант, виртуозен изпълнител на китара. Той започва да свири джаз на 18 годишна възраст, а смесването на джаз с елементи от рок, народна музика и класика са в основата на неговото творчество. Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, и рок. В последните години пише и музика за симфоничен оркестър.

Квартетът е създаден спонтанно – Веселин Койчев и барабанистът Иван Енев са колеги в джаз-формация “Бели, зелени, червени”. Към тях се присъединява младият и изключително талантлив басист Александър Леков, както и виртуозният фолклорен кларинетист Дичо Ников.

Милена Караджова – вокал

Участва в проекти, свързани с изкуството като начин за откриване на нереализиран творчески потенциал – чрез използване на изобразителни и приложни техники, пеене, музика и танц да се провокират уникалните начини за изразяване. Решението да реализира проекта ”Пробуждане” възниква като отговор на осъзната необходимост да преокрие и сподели мъдростта и красотата на народната песен.