VAN GALEN BAND – “Back To The Blues Vol. 3”

↓ 33%

8.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
01. Alive Again
02. Dream Fever
03. Eyes Closed
04. Feeling Monday
05. Freedom Blues
06. Long Shot
07. Not The Same
08. Washington
09. You (Life)

Българският китарист Галин Беличовски, (Van Galen) който от години се подвизава в САЩ, предлага на вниманието Ви поредния албум на групата си – Van Galen Band.
Албумът е озаглавен „Back to the Blues Vol. 3″ и се издава и разпространява за целия свят от музикална компания Рива Саунд Рекърдс.
Това е третия диск от поредицата „Back to the Blues“, посветена на блуса. Автори на музиката на всички парчета са Галин и съпругата му Жаклин (Jaki Bell), която е и пианистка в бандата, а текстовете са дело на вокалиста Trip.
Това е осмият студиен проект на групата, в която участват още Жаки Бел (кийборди, вокал), Стивън „Трип“ Питс – вокали, член на състава от 2007. На барабаните е Марк Търнър, бас китара – Стив Джон и Барнет Лий – перкусии.
Стилът на Ван Гален бенд е смес от класически рок, хард-ен-хеви и блус.
Галин е продуцент, аранжор и тон-инженер на албума, който е записан в неговото студио във Вашингтон и смесен и мастериран от него и Джеф Пери.
В дискографията си Галин има и четири солови албума.
Семейството на Галин Беличовски се установява в Сарасота, Флорида, през 2003, където живее две години. После се мести в Маями, основавайки Ван Гален бенд. След това придобива популярност и в съседните щати. Индивидуалният му проект „Lifetime“ се появява през 2007. Първия диск на бенда – „Back Side Of The Moon“ (2009), е представен по фестивали и клубове не само в Щатите, но и в Канада Japan Europe . Фоничните парчета на Ван Гален бенд са добре дошли в десетки радиа. „Сигурно са над 30″, коментира рокаджията, споменавайки най-важните от тях – DC 101 DC’s Rock Station News Radio, WTAM 1100-Clevland WTAK 106.1, Huntsville’s Classic Rock Radio… Ентусиазирани от радушния прием, музикантите влизат (във вече собственото си) студио, а вторият им албум – „Waterstock“, не се бави: официалната му премиера е през 2010. Междувременно, Галин Беличовски (Van Galen) печели китарно състезание, журирано от самия Слаш и известния продуцент Mike Clink (Guns N Roses, Megadeth, Motley Crue) през февруари 2010. Парчето на Ван Гален бенд „Just Another Weekend“ се нарежда сред отличниците в Ernie Ball Battle Of The Bands. Комплименти пристигат и от самия Bobby Vinton. Рок-ен-рол и блус ветеранът, прочут още през 60-е с хитовете си „Roses Are Red (My Love),“ „Blue Оn Blue“, „There! I’ve Said It Again“, „Mr. Lonely“ и „Blue Velvet“, кани българина да участва като китарист, саундмейкър и аранжор в няколко парчета, а и за неговите американски турнета повече от година.
Галин Беличовски започва музикалната си кариера в група Импулс през 1981 г.По-късно като основател и китарист на рок група Маратон, е свирил в клубове и фестивали във Финландия, Швеция, Норвегия, Холандия, Германия, Австрия, Белгия и Дания. Една от последните изяви на музиканта в страната бе в проекта Големите китари на България през 2004, наред с Иван Лечев (ФСБ), Петър Гюзелев (Щурците), Митко Кърнев (D2), Петър Главанов (Сленг), Сашо Мариновски (Сигнал), Славчо Николов (Б.Т.Р.) Георги Мархолев /Сънрайз/, Цветан Недялков /Ку-ку бенд/, Веселин Койчев и др.
Беличовски е член на American Federation Оf Musicians USA Аnd Canada, а и на ASCAP – най-голямата музикална компания за защита на авторските права в света.

Дискография:
Lifetime 2007
Back side of the moon 2009
Waterstock 2010
Shut up and listen 2011
Shut up and get up 2012
Back to the blues vol. 1 2014
Back to the blues vol. 2 2015
Back to the blues vol. 3 2017