ВАЛДИ ТОТЕВ – „В часа на залеза“

10.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Съдържание:
1. Ще пийна едно
2. В часа на залеза
3. Финдли
4. Катраница
5. Лято с „пръсти в пясъка“
6. Старата лодка
7. Скорпион
8. Сами
9. Рикошет
10. Иди си с добро
11. Мечтай
12. В ноща на Коледа
13. Равновесие

Валди Тотев e композитор, певец и музикант,  познат от работатат си с рок група „Щурците“. Той започва кариерата си в група „Фактор“ в началото на седемдесетте През 1973-74 под името „Синьо-белите“ групата записва двоен албум на Емил Димитров. Следват две години в Ансамбъла на ГУСВ и от октомври 1976 до днес Валди е част от „Щурците“. Немалко хитове на групата са написани от него или в съавторство с други творци. Едва ли някога ще бъдат забравени песни като „Футуролог“ и „Не умирай“. През 1987г. „Щурците“ празнуват 20-та годишнина на групата, Съюзът на българските композитори ги отличава с най-високото си отличие „Златна лира“.
Малко след това започва и соловата кариера на Валди. Известно време той пише музика за анимационни филми, няколко месеца работи в Норвегия.
През 1992г. „Рива Саунд“ издава първия самостоятелен албум на Валди – „Далтонистът“ (RS-0110). Албумът е приет изключително добре от публиката, а парчета като едноименното и „Здравей, понеделник“ са непрекъснато в ефира. За първи път Валди издава компакт-диск през 1995г. Това е вторият му самостоятелен албум „Кръстопът“. Първата песен от него е гореспоменатия хит „Жена“.
През 1999  за пореден път, Валди Тотев поема по рискования път на соловата кариера и представя собствения си почерк и възможности на композитор, аранжьор и певец в третия си солов албум, издаден отново от Рива Саунд – „В часа на залеза“.