TYKETTO – “Dig In Deep”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Faithless
2. Love To Love
3. Here’s Hoping It Hurts
4. Battle Lines
5. The Fight Left In Me
6. Evaporate
7. Monday
8. Dig In Deep
9. Sound Off
10. Let This One Slide
11. This Is How We Say Goodbye

Да се събере една група, за да запише албум след 18 години, особено когато членовете й са пръснати по света, е съвсем нелека задача. Все пак след толкова успешни албуми и турнета, Тайкето се чустват амбицирани да зарадват почитателите си с нова музика. След участия на фестивалите Sweden Rock, Firefest, Hard Rock Hell и Hard in Rio, те разбират, че все още имат многобройни фенове по света и момента е подходящ за нов албум.
Всички оригинални членове се съгласяват да запишат пордукцията, но при следните условия:
– музиката да е композирана от ядрото на групата Дани Вон, Брук Сейнт Джеймс и Майкъл Клейтън.
– да бъде близка до корените им, но същевременно да представя музикантите в съвременният им статус.
– да бъде рок!!
Звукозаписните сесии за “DIG IN DEEP” започват през 2009 г. с размяна на демо идеи и посещения в дома на соло китариста Брук в Лас Вегас.
Барабанистът на Тайкето, Майкъл Клейтън си спомня момента, когато получил демо записите на първите няколко песни от вокалиста Дани Вон: „Когато ги преслушах веднага направих сравнение с дебютния ни албум “DON’T COME EASY”. Макар, че текстовете бяха различни, много от емоциите бяха същите. Мелодиите на класическите ни песни като “WALK ON FIRE”, “WINGS” и “SAIL AWAY” бяха прости, подобно настроение носят новите парчета “THE FIGHT LEFT IN ME” и “DIG IN DEEP”. Постепенно във времето, когато идеите се правръщаха в песни, усетихме че правим нещо много специално. В типичен за бандата стил събрахме много и разнообразен материал. Рок парчета като “SOUND OFF” и “FAITHLESS” ще направят щастливи феновете на хита ни от 1991 г. „FOREVER YOUNG“, по-мелодичната страна на нашето творчество показваме в парчета като “BATTLE LINES”, “MONDAY” и епичната балада “THIS IS HOW WE SAY GOODBYE”. Чувстваме, че в диска има по нещо за всеки. Трудно е да да дадеш на феновете това, което искат без да се повториш. Според нас в това отношение DIG IN DEEP е балансиран перфектно.“ заключава Майкъл.

TYKETTO
Danny Vaughn – Lead vocals
Brooke St. James – Lead guitar & backing vocals
Jimi Kennedy – Bass guitar & backing vocals
Michael Clayton – Drums