THREE LIONS – “Three Lions”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Trouble In A Red Dress
2. Hold Me Down
3. Twisted Soul
4. Winter Sun
5. Just A Man
6. Holy Water
7. Two Hearts Beat As One
8. Kathmandu
9. Made For One Another
10. Magdalene
11. Don’t Let Me Fall
12. Hellfire Highway
13. Sicilian Kiss.

 Three Lions” е едноименният дебютен албум на новото британско трио, в състав – китариста Вини Бърнс (Dare, Ten, Asia), Грег Морган (Dare, Ten) – ударни и Найджъл Бейли – вокали и бас китара.

Дискът включва 13 нови композиции, дело на групата Three Lions, от които 2 в колаборация с продуцента Алесандро Дел Векио. Записите са реализирани в Coil Tap Studios, Великобритания и Ivory Tears Studio,Milan.

Идеята за формирането на бандата идва на фестивала Firefest през октомври 2012 по време на среща на музикантите с шефа на Фронтиърс, Серафино Перуджино и продуцента Дел Векио. Триото веднага започва да подготвя композиции за албума. Първият сингъл Trouble In A Red Dress, дава представа за енергията на „Трите Лъва”, класически ритмичен рок с завладяващи китари и запомнящ се припев.

Когато започнахме да павим парчетата, единствният ктитерий беше да ни харесват и на тримата” коментира Найджъл, “Работата с Вини и Грег беше истинско удоволствие и бяхме решени да дадем всичко от себе си за реализацията на проекта и се гордеем с крайния резултат”.

 Цялостното звучене на албума представлява интересна смесица от ранното творчество на Ten и британската рок музика от началото на 80-те. Опитните музиканти демонстрират умението си да изпълняват както романтични балади така и заредени с много енергия и мелодия хард рок парчета. Записите и смесването са с много високо качество, инструментите и вокалите са перфектно балансирани и слушането на всяка от песните е истински мехлем за ушите на всеки почитател на мелодичния рок.

THREE LIONS

Nigel Bailey – lead vocal and bass

Greg Morgan – drums

Vinny Burns – guitars, keyboards