THE MURDER OF MY SWEET – “Divanity”

↓ 20%

20.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. No Evil
2. Follow The Rain
3. Bleed Me Dry
4. Chemical Attraction
5. Kiss of Death
6. One Bullet
7. Tonight
8. Storms of the Sea
9. Destiny
10. Revolution
11. Valerie
12. Death of a Movie Star

THE MURDER OF MY SWEET е група от Швеция. Името им идва от един стар филм от 1944 г. “Murder, My Sweet”. Неин създател е продуцентът, композитор и барабанист Даниел Флорес (Daniel Flores). В търсене на музиканти той случайно попада на чаровната Ангелика Рилин (Angelica Rylin), която освен, че изглежда много добре има глас, талант и е точно това, което търси. Останалите музиканти в перфектната комбинация са китаристът Даниел Палмквист (Daniel Palmqvist), Йохан Ниеман (Johan Niemann) – бас китара и Андреас Линдал (Andreas Lindahl) клавишни.
В звученето на групата се долавят много влияния, но в същото време то е много уникално. Песните са написани основно от тандема Даниел и Ангелика, но не без вдъхновението и помощта на останалите музиканти. Темите за текстовете са почерпени от лични преживявания, книги и филми. Заглавието на албума “DIVANITY” е израз, измислен от групата и идва от думите – дива, божественост и суета, всичките символизиращи егото й. Първият сингъл е „Bleed Me Dry” като видеото към него също е включено в диска. Силно впечатление правят откриващото парче „No Evil”, запомнящото се “Kiss of Death”, баладата – “Storms Of The Sea”.
Големият финал на албума е „Бохемската рапсодия” на THE MURDER OF MY SWEET, озаглавена “Death Of A Movie Star”. Внушително произведение, което илюстрира големия потенциал на музикантите и вокалистката.
“Divanity” е продуциран от Даниел Флорес и мастериран от феноменалния шведски тон-инженер Матс Линдфорс (Mats Lindfors) работил с Gorgoroth, Candlemass, Glenn Hughes, Talisman и много други,