THE LOU GRAMM BAND – „The Lou Gramm Band“

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Baptized By Fire
2. Made To Be Broken
3. Willing To Forgive
4. That’s The Way God Planned It
5. (I Just Wanna) Testify
6. So Great
7. Redeemer
8. Single Vision
9. Rattle Yer Bones
10. You Saved Me
11. It’s Not Too Late (European Bonus Track)

Гласът на великолепният певец и композитор Lou Gramm звучи ежедневно из целия свят по радиостанции, айподс, компактдиск плеъри, телевизионни реклами и джубоксове. Бившият фронтмен и съавтор на повечето от хитовете на една от най-успешните съвременни рок групи – Foreigner – се превърна в гласът на едно поколение. Той е вокалист на 20 тяхни хита в Top 40 и заедно са продали над 80 милиона екземпляра от албумите си. Звездното начало е поставено през 1977 с номер едно хита „Feels Like The First Time“. Следват 8 сингли в Top 5 на Billboard Hot 100 и пет Top 5 албума в чартовете на Billboard в Щатите плюс солидно присъствие в Европейските и Азиатски класации. Класата на Lou Gramm като изпълнител е под всякакво съмнение!
Всичко започва през 1970 г. Когато Лу става барабанист на Black Sheep, група която формира заедно с брат си Ричард, който свири на китара и басиста Брус Търгън. Преди записите на дебютният им едноименен албум през 1975, той става вокалист на бандата, През следващата излиза и “Encouraging Words”, благодарение на който е забелязан от Мик Джонс и поканен за вокалист на новосформираната супергрупа Foreigner. С малки прекъсвания прекарват 26 години заедно и издават 7 студийни албума.
Първият солов диск на Лу Грам – “Ready or Not” излиза през 1987 г. и включва мащабния хит „Midnight Blue“. След вторият “Long Hard Look” от 1989, той решава да напусне Форинър и прави своя група Shadow King, която просъществува много кратко и има в дискографията си само един диск от 1991 г. През 1994 Лу се завръща при бившите си колеги за албума “Mr. Moonlight”. През 1997 г. той е диагностициран с мозъчен тумор, който макар и доброкачествен оказва влияние върху близките му планове и творческото бъдеще. Напълно излекуван Грам се завръща на сцената през 1999 г. за съвместни концерти с Foreigner и общата им работа продължава до края на 2002 г. когато окончателно се разделят.
И ето седем години по-късно Лу Грам се представя с нова група и нов диск, демонстриращ уникалния му рок стил. „Прекрасно е чувството и свободата да композирам и записвам отново с моите братя и приятели” споделя той. В групата участват братята му Бен – на барабаните и Ричард на бас китарата. Останалите музиканти са пианиста Andy Knoll и китариста – Don Mancus, с когото са работили заедно в Black Sheep.