SWEET & LYNCH – “Only To Rise”

25.00 лв.

Изчерпан

Стил:

Лейбъл:

Tracklist:
1. The Wish
2. Dying Rose
3. Love Stays
4. Time Will Tell
5. Rescue Me
6. Me Without You
7. Recover
8. Divine
9. September
10. Strength In Numbers
11. Hero-Zero
12. Only To Rise

SWEET & LYNCH са нова група обединяваща талантите на китариста и вокалист Майкъл Суийт от STRYPER и забележителния китарист Джордж Линч (LYNCH MOB, ex DOKKEN), заедно с не по-малко известния басист Джеймс Ломенцо (ex MEGADETH, WHITE LION, BLACK LABEL SOCIETY) и барабаниста Брайън Тичи (ex WHITESNAKE).

Когато от Фронтиърс предлагат на Майкъл да стане вокалист на новата формация, той приема идеята много присърце и дори се заема с продуцирането на албума както и със композирането на песните заедно с Джордж. В крайна сметка музиката е интересен микс от мелодичния хард рок на STRYPER и класическия груви и слийзи рок стил на LYNCH MOB.

Това е една забележителна комбинация от класическия рок на 70-те и 80-те”, коментира Суийт. Ще усетите нотки и настроение от групи като Journey, Bad Company, Dokken, Van Halen и Stryper. Джеймс и Брайън са изключителни музиканти. Барабаните и баса са толкова впечатляващи колкото и китарите. Албумът звучи сякаш сме го записвали всички заедно в студиото, но всъщност не беше така. Основно Джордж композираше рифовете с продължителност минута-минута и половина, аз пишех текстовете и мелодиите и после ги аранжирах. После Брайън и Джеймс идваха и записваха ритъм секцията и накрая пращахме готовия материал на Джордж да добави китарите.“

“Only To Rise” е изпълнен с качествен хард рок от началото до края и реакцията на феновете не закъснява. Всички с нетърпение очакват плановете на бандата за турне, която пък означава, че този звезден проект има бъдеще.

SWEET & LYNCH

Michael Sweet – lead vocals, guitars
George Lynch – lead guitars
James Lomenzo – bass guitar
Brian Tichy – drums