SHADOWMAN – “Watching Over You”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Across The Universe
2. Renegades
3. Cry
4. Watching Over You
5. Are You Ready
6. Suzanne
7. Waiting For A Miracle
8. Stop Breaking This Heart Of Mine
9. Heaven Waits
10 – Whatever It Takes
11 – Justify
12 – The Party Is Over

Band is:
Steve Overland (FM) – Lead Vocals
Steve Morris (Heartland) – Guitars & Keyboards
Chris Childs (Thunder) – Bass
Harry James (Thunder) – Drums

Shadowman дебютират на Британската рок сцена през 2004 г. с „Land of the Living”. Те са своеобразна супер група включваща вокалиста на FM – Стив Овърленд, китариста на Heartland и Ian Gillan Band – Стив Морис и двама музиканти от Thunder, Крис Чайлдс – бас и Хари Джеймс – ударни. Албумът е топло приет от всички, които си падат по добрия стар мелодичен хардрок. След две години излиза и дългоочакваният им втори диск “Different Angles” Уникалният звук на китарите на Стив Морис, негова запазена марка и забележителните вокални възможности на Овърленд налагат квартета и неговия характерен стил в Европа и Япония. Междувременно Стив Овърленд издава два самостоятелни албума “Breakaway” (2008 г.) и “Diamond Dealer “(2009 г.), в които изявява блус станата на своя талант. Shadowman са банда, която ще Ви спечели със своя чар, качествена рок музика се прави трудно днес и е истинско удоволствие за почитателите й, че такива групи все още са активни и ни радват със своето творчество.
Новият проект на Шедоумен “Watching Over You” е четвърти в тяхната дискография, продуцент е Стив Морис, а смесването е дело на Томи Хансен (Heloween, Pretty Maids).
Албумът е много добре конструктиран и подредбата на песните го прави приятен за слушане и със сигурност ще допадне на почитателите на британския мелодичен рок.