SCHEEPERS – “Scheepers”

↓ 40%

15.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Locked in the Dungeon
2. Remission of Sin
3. Cyberfreak
4. The Fall
5. Doomsday
6. Saints of The Rock
7. Before the Dawn
8. Back on the Track
9. Dynasty
10. The Pain of the Accused
11. Play with the Fire
12. Compassion

Ralf Scheepers има репутацията на един от най-изявените германски хеви-метъл вокалисти. В своята близо 30 годишна кариера е бил солист на пауър метъл формацията Gamma Ray, а от 1997 е фронтмен на Primal Fear заедно с Mat Sinner.
Гласът му често е сравняван с този на най-добрите вокалисти в жанра – Rob Halford, Ronnie James Dio и Ian Gillan. Бил е в сметките на Helloween и Judas Priest за техен следващ солист. През последните години Ралф композира няколко парчета, които не са се вписали в концепцията на Primal Fear и както често се случва, той изчаква шанса за реализацията им в солов проект. През 2007 заедно с колегата си Mat Sinner и президента на Frontiers Records Serafino Perugino обсъждат тази идея. Неговите намерения са били да задоволи очакнванията на настоящите фенове на Primal Fear, но и да добави няколко изненади и да разкрие и други свои възможности като изпълнител.
За начало прави кавър на една от любимите си песни на Judas Priest – “Before the Dawn” и за пръв път сам свири на всички инструменти, с изключение на китарното соло, което е поверил на Victor Smolski от Rage. “Compassion” е другата по-специална песен, с много положително настроение, записана само с акустични инструменти. Две от парчетата в албума са композирани от бившия китарист на Primal Fear, Stefan Leibing, а лидера на Gamma Ray, Kai Hansen свири китарите в “The Pain Of The Accused”. Metal Mike Chlasciak от Halford пък свири соло китарата в откриващото парче “Locked In The Dungeon”. За отбелязване е и дуета на Ралф с Tim “Ripper” Owens от Judas Priest в “Remission Of Sin”. Други гости в албума са Sander Gommans (ex After Forever), Snowy Shaw (King Diamond, Therion) както и колегите на Scheepers от Primal Fear, Magnus, Alex, Achim и Mat!

SCHEEPERS
Ralf Scheepers – Lead & Backing Vocals; Acoustic Guitar; Keyboards; FX Sounds
Magnus Karlsson – Lead Guitars; Guitars; Banjo; Accordion; Keyboards
Sander Gommans – Lead Guitar, Guitars
Mike Chlasciak, Alex Beyrodt; Kai Hansen; Victor Smolski – Lead Guitars
Mat Sinner – Bass, Keyboards
Snowy Shaw – Drums