PINK CREAM 69 – “Ceremonial”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Land of Confusion
2. Wasted Years
3. Special
4. Find Your Soul
5. The Tide
6. Big Machine
7. Let the Thunder Roll
8. Right or Wrong
9. Passage of Time
10. I Came to Rock
11. King for One Day
12. Superman.

Шест години след много успешния диск  “In10sity” германските хардрокери от PINK CREAM 69, се завръщат с нов албум “Ceremonial”.
Групата е основана през 1987 от певеца Andi Deris, китариста Alfred Koffler, барабаниста Kosta Zafiriou и по-късно допълнена с Dennis Ward – бас. След като печелят конкурса на Метъл Хамър за нови банди, подписват договор със CBS Records.
През 1994 г. вокалиста Andi Deris напуска за да се присъедини към HELLOWEEN. На негово място идва англичанина David Readman, чийто дебют е в албума “Change” (1995).
Следват “Food for Thought” (1997), “Electtrified”( 1998) и “Sonic Dynamite” (2000). През 2002 г. Китариста Alfred Koffler се разболява от невропатия, която се отразява на лявата му ръка и възможноста да свири. За подсилване на китарната секция PINK CREAM 69 ангажират втори китарист в лицето на Uwe Reitenauer.
“Ceremonial” е най- свежият и разнообразен албум на бандата досега. Той е записан в Hofa Studios и смесен в студиото на Dennis- The TrakShak , който е и продуцент на новата продукция.
“Работихме бавно и имахме възможноста да експриментираме, за да получим възможно най-добрите резултати.” Споделя той и допълва “През последните години бях много ангажиран с различни проекти, но работата ми върху “Ceremonial” беше едно завръщане у дома, истинско удоволствие и облекчение.” Това е и първият диск с новия барабанист Chris Schmidt.
И наистина експлозиното откриващо парче “Land Of Confusion”, съвременния рок “Wasted Years”, биографичното “I Came To Rock”, силно повлияното от 90-те “Find Your Soul” и баладичното “Passage” са актуални ярки диаманти в една дискография, пълна с хитове.

Pink Cream 69:
David Readman – vocals
Alfred Koffler – guitars
Uwe Reitenauer – guitars
Dennis Ward – bass
Chris Schmidt – drums