NU AGES – „Противоположности“

↓ 60%

Original price was: 10.00 лв..Current price is: 4.00 лв..

Стил:

Лейбъл:

Съдържание:
1. Жена
2. Празник
3. Остани
4. Криле
5. Противоположности
6. Реалност
7. Вечност
8. Star ride
9. Fadeout
10. Небе

Nu Ages са Свилен Ангелов и Христо Коликов. Стилът на групата се отличава с голямата си разнообразност и структурност. Той е отражение на последните европейски тенденции в музициране, аранжиране и звукозапис.
Свилен Ангелов е роден през 1974 година в Плевен. Започва да свири на акордеон на 4 годишна възраст, а 3 години по-късно и на пиано. През 1988 е приет в плевенско музикално училище „Панайот Пипков“ със специалност ударни инструменти. През периода до завършването му през 1993, Свилен участва в различни музикални формации като барабанист и автор на музика в различни стилове като поп, рок, метал, джаз и др. Индивидуално се занимава със синтезаторна, компютърна и електронна музика. Интересите му  остават свързани с класическата музика, които по-късно стават основа за следването му в Австрия.
Xристо Коликов е роден през 1972 година в Пловдив. На 8 годишна възраст пее в хора на момчетата – Пловдив. Ha 10 свири на тромпет, а на 11 на китара. 1986 е приет в пловдивското музикално училище със специалност класическа китара. По време на обучението си участва в международни конкурси и печели множество награди. След завършването си през 1991 е приет в богословски факултет към СУ „св. Климент Охридски“.
Свилен Ангелов и Христо Коликов се запознават 1993 година пред австрийското посолство в София. И двамата са приети същата година в Университет Моцартеум Залцбург. До 1998 година двамата нямат контакт, тъй като Христо живее и следва китара в Инсбрук, където е и водеща фигура във фламенко групата „Los Coronаs“, a Свилен следва композиция и музикална теория в Залцбург и през 1997 година издава самостоятелен албум „Witin&Beyond“-Jazz соло пиано. Още през 1995 година Свилен преоткрива влечението си към електронната музика, която също така изучава в университета. През 1998 година Христо се мести в Залцбург и основава групата „Мама Румба“. Идеята за съвместна работа им идва през 2000 година и те написват парчето „Небе“. Една година след това го записват в студиото на техният приятел Микеле Гаджа, който в последствие е включен и в продуцентския екип.
През 2002 започват записите на дебютния си албум. Същата година подписват договор с Рива Саунд за издаване на дебютния им албум „Противоположности“. Понастоящем Христо Коликов е водеща фигура в латино групата Del Padre.