НИКИ АТАНАСОВ – “Руская водка”

10.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Съдържание:
1. Русская водка
2. Мурка
3. Песня Дуни из Одессы
4. Тройка
5. Поручик Голыцин
6. Очи черные
7. Дорогой длинною
8. Ех, сыпь Семен
9. Чижик
10. Цыпленок жаренный
11. Две гитары
12. Калинка

Ники Атанасов е българският изпълнител с най-богатия репертоар от златната руска класика. По професия е радиожурналист, който и в момента се изявява успешно в програма „Хоризонт” на БНР. Но той е не по-малко популярен  с изпълнителската си кариера и най-вече с интерпретациите си на песните на Владимир Висоцки.
По чиста случайност и по внушението на негов близък приятел от детинство, Ники Атанасов започва да пее руски песни: предимно блатньiе, одески и белоемигрантски. Открива Висоцки за себе си в началото на 70-те и до ден днешен изпълнява песни на великия бард.

Има издадени 2 албума: „Мурка“, „Поручик Галицин“, съдържащи популярни руски романси, белоемигратски и одески песни, а албумът  „Русская водка“ предлага хард рок версии на любими руски парчета, записани заедно с група Карамел. Отделно записва и издава  два авторски албума „Мъжът на 50″ и „Да става каквото ще“ с песни на големите наши композитори Стефан Димитров, Стефан Диомов Димитър Гетов, Константин Бахаров, Румен Спасов и др.

През последнитe 10-15 години има десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Русе и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония.