NATHALIE MORITZ – „Vivaldi – The Four Seasons“

10.00 лв.

Лейбъл:

Съдържание:

Concerto No. 1 in mi maggiore RV 269 (in E major) „La primavera“ (Spring) I. Allegro II. Largo III. Allegro

Concerto No. 2 in sol minore RV 315 (in G minor) „L’estate“ (Summer) I. Allegro non molto II. Adagio III. Presto

Concerto No.3 in fa maggiore RV 293 (in F major) „L’autunno“ (Autumn) I. Allegro II. Adagio molto III. Allegro

Concerto No. 4 in fa minore RV 297 (in F minor) „L’inverno“ (Winter) I. Allegro non molto II. Largo III. Allegro

Натали Мориц (Nathalie Franziska Moritz) е родена в Лугано, Швейцария през 1980 г. На пет годишна възраст започва да учи цигулка при местни учители. На 6 вече е член на Швейцарско-италианската Академия по музика, където изнася и първите си изпълнения. 10-годишна впечатлява аудиторията с интерпретацията на „Двойният концерт в Ре-минор” на Й.С.Бах.

От 15-годишна участва в различни майсторски класове в Италия, Франция и Испания с такива световно известни педагози като Павел Верников, Юлия Беринская, Борис Гарлицки и Сергей Кравченко. През 1997 е удостоена с три годишна стипендия от Департамента по образование и култура на Кантоне Тичино. Натали Мориц е участвала в редица фестивали по света. Свирила е в Швейцария, Италия, Франция, Германия, Испания, САЩ и Тайван.

Като солист е свирила с Mihail Jora Orchestra (Румъния). Сътрудничила е на няколко оркестри за камерна музика. Печелила е национални и международни конкурси за цигулка, като на “Concorso di Musica Cittа di Ortona” печели първа награда и златен медал. В момента тя учи при Наталия Ломейко в Лондон и в Кьолн, Цюрих и Мадрид при Захар Брон.

Натали свири на две цигулки. Един модел на “Stradivarius” направен от Андреа Шудц в Кремона и една Giuseppe Ornati от 1921.