LORDS OF BLACK – “II”

25.00 лв.

Изчерпан

Лейбъл:

Tracklist:
1. Malevolently Beautiful (Intro)
2. Merciless
3. Only One Life Away
4. Everything You’re Not
5. New World’s Comin’
6. Cry No More
7. Tears I Will Be
8. Insane
9. Live by the Lie, Die by the Truth
10. Ghost of You
11. The Art of Illusions Part III: The Wasteland
12. Shadows of War

LORDS OF BLACK са испанска група, основана от талантливия певец Рони Ромеро, първокласния китарист Тони Хернандо и чудовищния барабанист Енди Си. Музикантите се събират заедно след прощалното турне на предишната банда на Тони и Енди – Saratoga. Двамата решават да поканят най-добрият хеви метъл вокалист в момента в Испания, роденият в Чили, Рони Ромеро.
Идеята е да формират метъл група с модерно звучене и мелодични и прогресив елементи. Едноименният им дебютен албум излиза през 2014 г. и според Metal Hammer е “Най-добрият метъл албум, издаден в Испания през тази година”.
В началото на настоящата година, Ричи Блекмор обявява, че е ангажирал Ромеро за предстоящите концерти на възобновените Rainbow, според него гласът му е нещо между Ronnie James Dio и Freddie Mercury . Новината привлича вниманието не само на журналисти и фенове, но и на издателите от Фронтиерс Рекърдс, които ангажират LORDS OF BLACK към компанията.
Новият им албум, озаглавен лаконично “II”, е ко-подуциран, смесен и мастериран от Roland Grapow (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN), Той не само е продължение на много успешният им дебют, но включва редица качествени песни, които моментално ще се превърнат в метъл класики.
Парчета като “Merciless”, “Everything You’re Not”, “Insane”, “New World’s Coming” и “Shadows of War” демонстрират сложния, тежък и същевременно мелодичен стил на бандата, а песента “Cry No More” е вдъхновена и посветена на покойния Phil Lynott от Thin Lizzy.

LORDS OF BLACK
Ronnie Romero- Vocals
Tony Hernando- Guitars, bass
Andy C.- Drums, piano, synths
Additional Pianos and Synths by Tony Hernando and Víctor Díez.