LEE SMALL – “Jamaica Inn”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Jamaica Inn
2. The Captain’s Quarters
3. Black Bess
4. Walk the Plank
5. Shine A Light
6. Dead Man Walking
7. Voyager
8. I am the sea
9. Smuggler’s Blues
10. Waiting for the Hangman
11. End of the road
12. The Renegade Accordion Player

Lee Small е от West Midlands, Англия, от където са тръгнали много талантливи рок музиканти и групи като Black Sabbath, Judas Priest, Robert Plant, Magnum, John Bonham, Slade и гласа на рока Glenn Hughes.Той започва като бас китарист още на 14 годишна възраст, по-късно хваща соло китарата и става вокалист на местна банда. През 90-те става фронтмен на Pride и заедно с тях има възможност да концертира с групи като Winger, Skin и Thunder.
В края на 90-те основава Native Cain и издава албума „Primitive Soul“ (1998). През 2000 г. има ангажименти с рок легендите Budgie и Eric Bell’s Thin Lizzy. Скоро след това Escape Music откриват таланта му като вокалист и го включват в албумите на Surveillance („Angelstation“) и Cloven Hoof („Eye of the Sun“ ) както и проекта на създателя на Phenomena Tom Galley – Psychofantasy, където Лий пее заедно с Tony Martin, Keith Murrell и Glenn Hughes.
Напоследък той става вокалист на британските рокери SHY, с които издава превъзходният им последен диск. Първият му самостоятелен албум „Jamaika Inn” е пълен с изненади, стила е блус-рок и гост-музиканти в него са Martin Kronlund (Gypsy Rose), Imre Daun (Don Patrol, Gypsy Rose) и Paul Bradder (Saracen). Продукцията представя богатите гласови възможности на Смолс и със сигурност ще спомогне популяризиренето на името му, нещо, което той наистина заслужава.