KOYCHEV & NEDYALKOV – “The Teachers Project”

12.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1.Чик
2.Лале ли си…
3.Боса нова
4.Бът рома
5.Подзим съм мале
6.Буболечки
7.Банишора

Двамата китаристи Веселин Койчев и Цветан Недялков свирят заедно от 2009 г., когато съвместно с Иван Лечев създават популярното „Акустик Трио 3000“, пожънало много успехи в цялата страна. В този състав те печелят наградата „Най-добър инструментален албум” на 2011 г. в конкурса „The Indie Acoustic Project“, САЩ в раздела „Инструментална музика“ със своя авторски албум „Йо-Хо“, издаден от Рива Саунд.
За тях е удоволствие да свирят в китарен дует. Това им дава свобода при изпълнението на тяхната музика.
Творческите им търсения водят до създаването на техен нов авторски проект „Тhe Teachers“.Те решават да му дадат това име, тъй като и двамата са академични преподаватели. В проекта са включени изцяло авторски пиеси с участието на още двама млади и талантливи изпълнители. Това са Христо Минчев и Кристиян Желев. Звученето на квартета е вече електрично – две китари, бас и барабани. Стилът може да се определи като фюжън, съчетаващ тематизма на българската народна музика с хармоничните похвати, аранжиментите, импровизациите и изпълнителските прийоми на джаза. „Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство“ – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.
Проф. д-р Цветан Недялков е известен не само в професионалните музикални среди в България. От много години той е активно действащ китарист, познат на широката общественост като участник в популярната култова група „Ку-Ку бенд“. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука ?. С „Ку-Ку бенд“ има издадени 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет Екс и др.. Участник е в музикални телевизионни формати като „Мюзик Айдъл“, „Пей с мен“, „Гласът на България“, „Музикална академия Ку-ку бенд“, „Файв Старс“. Недялков концертира много активно, бил е солист на Софийска филхармония, както и на симфоничните оркестри в Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Видин, Враца, Ямбол и др.. Тази негова дейност всъщност показва само малка част от многостранната му творческа личност на изпълнител, аранжор, композитор и педагог, постоянно присъстващ в музикалния живот в България. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.
Доц. д-р Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Той създава и е част от групата „Джаз линия“, считана за еталон на българския етно-джаз. Лидер на легендарната джаз формация “Бели, зелени и червени” – най-дълго просъществувалата джаз група в България. С нея изнася многобройни концерти на всички форуми на джаза в страната и представя българската джаз школа на най-престижните фестивали в света. Веселин Койчев извършва образователна дейност и многобройни форми на колаборации с всички изкуства. Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Изявява се с най-големите имена на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени. Дискографията му включва 14 албума, изнасял е концерти в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Франция, Италия, Англия и др.. Преподава китара в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“
Христо Минчев (бас китара) – живее и работи в гр. Пловдив. Завършва АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ със специалност “Джаз и поп изпълнителско изкуство”, със специален инструмент бас китара. Участник е в множество различни блус, джаз и поп проекти. Свирил е с много от най-изявените български джаз музиканти. Понастоящем е преподавател по бас китара и контрабас в ПУ „Паисий Хилендарски”.
Кристиан Желев – барабани, перкусии, е роден през 1989 г. в семейство на музиканти. Започва да изучава класическо пиано в ранна детска възраст. През 2003 г. е приет в музикалната паралелка на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, в Пловдив с пиано. Завършва АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ със специалност “Джаз и поп изпълнителско изкуство” и основен инструмент пиано, но влечението му по барабаните взема превес и завършва магистърската си степен с ударни инструменти. Участва в много разнообразни джаз, блус, фънк и поп проекти, концерти и фестивали.