JORN – “Traveller”

25.00 лв.

Изчерпан

Лейбъл:

Tracklist:
1. Overload
2. Cancer Demon
3. Traveller
4. Window Maker
5. Make Your Engine Scream
6. Legend Man
7. Carry The Black
8. Rev On
9. Monsoon
10. The Man Who Was King

Един от най-ярките гласове в рока за последното десетилетие, норвежеца Йорн Ланде издаде осмия си оригинален студиен албум озаглавен “Traveller”.
Със своите солидни възможности като композитор и певец, той се превърна в легенда за света на хард-рока днес. Творческата му кариера включва участия в над 40 албума като фронтмен на ARK и MASTERPLAN, както и в специални проекти като рок операта NOSTRADAMUS, BEYOND TWILIGHT „The Devil’s Hall of Fame“, Tobias Sammet’s AVANTASIA и AYREON.
“Traveller” е първият албум с нов тандем между Ланде и китариста Тронд Холтер от Wig Wam, който се присъедини към групата му заедно с бас китариста Бернт Янсен, също от Wig Wam, през есента на 2012 г.
Резултатът е 11 нови песни, обхващащи различни стилове и настроения. “Този диск съдържа всички елементи на марката Jorn,” споделя Ланде “Той е тежък, но същевременно много мелодичен и експериментален. Както обикновено не сме си губили времето да анализираме материала през записите, това е албум за живота, съдбата и смъртта  и тази тематика може да не звучи привлекателно на слушателя, но в музикално отношение го кара да се чувства добре”.
По своето звучене ‘Traveller’ е един парадокс. Той предлага чист неподправен класически рок, но същевременно носи своята оригиналност и модерен саунд. Макар на моменти да ни напомня за Ковърдейл или Дио, това е гласът на Йорн Ланде – мощен и мелодичен, изпълнен с душа и страст.
Групата му включва много талантливи музиканти, китарите на Тронд Холтер и Джими Иверсен са динамични, с елементи на класическия Ван Хален, ритъм секцията в лицето на басиста Бернт Янсен и барабаниста Уили Бендиксен е перфектно синхронизирана.
„Traveller” е сериозна и честна продукция, създадена от много талантливи музиканти, албум направен със сърце за сърцата на феновете” отбелязва Йорн Ланде.

JORN
Jorn Lande: Vocals
Willy Bendiksen: Drums
Trond Holter: Guitar
Jimmy Iversen: Guitar
Bernt Jansen: Bass