JORN – „Symphonic“

25.00 лв.

Изчерпан

Лейбъл:

Tracklist:
1. I Came To Rock
2. Rock And Roll Children
3. The World I See
4. Burn Your Flame
5. Man Of The Dark
6. My Road
7. Time To Be King
8. Black Morning
9. Like Stone In Water
10. Vision Eyes
11. War Of The World
12. Behind The Clown
13. A Thousand Cuts
14. The Mob Rules.

„Винаги съм си мислел, че ще бъде интересно да чуя как звучат някои избрани песни на Jorn с аранжименти за класически оркестър. На практика те бяха добавени към съществуващите студийни записи, но някои от парчетата бяха ремиксирани, за да се отвори повечемясто за оркестъра. Съзнателно не избрах най-известните ни песни, защото не исках този албум да бъде от вида „best of“.” коментира Йорн Ланде в обръщението си към бъдещите слушатели.
В крайна сметка избрах не толкова типични, но в същото време чудесни песни, които често оставят в сянка и заслужават втори шанс.
Откриващото парче „I Came To Rock“ е едно от най-любимите ми и с класическия аранжимент се получи прекрасно. То съдържа елементи на експерименталната рок музика от 70-те, но същевременно звученето е ориентирано към модерния хеви-метъл. Припевът може да Ви напомня на мюзикъл от Бродуей, а не на рок група от типа на Jorn.

Друга песен, която бих посочил е меланхоличната „Behind The Clown“, която  те кара да се запиташ дали изпълнителят я е направил от душа и сърце или просто експериментира с нещо по-различно. Когато бях твърде млад нямаше такова нещо като хеви-метъл и групите с по-твърдо звучене не бяка известни на широката аудитория. Повечето от имената, които познавахме идваха от комерсиалния „мейнстрийм” рок и радио станции като радио Люксембург. Като младо момче бях очарован от прекрасната и уникална Кейт Буш и ще Ви стане ясно защо съм композирал песен като „Behind The Clown“.

Някои ще се запитат има ли смисъл от издаването на такъв албум, тъй като песните си звучат добре и биз добавените класически аранжименти, но лично аз считам че повечето от тях са станали по-добри и по-интересни. Преценете колко по-свежа и различна е “Burn your flame”, в сравнение с оригиналната версия в диска „Spirit Black” от 2009. Надявам се да харесате този албум и може би да преоткриете някои от парчетата, които вече сте забравили.”

JORN
Оркестровите аранжименти са дело на Ласе Йенсен, а бандата е в състав :

Jorn Lande – vocals
Willy Bendiksen – drums
Nic Angileri – bass
Tore Moren – guitars
Jimmy Iversen – guitars