JOE LYNN TURNER’S SUNSTORM – “Sunstorm”

12.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Tracklist:
1. Keep Tonight
2. Fame And Fortune
3. Heart Over Mind
4. This Is My Heart
5. Strenght Over Time
6. Another You
7. Fist Full Of Heart
8. Love’s Gone Wrong
9. Night Moves
10. Danger Of Love
11. Making Up For Lost Time
12. Arms Of Love

Състав:
Joe Lynn Turner – вокали и бек вокали
Dennis Ward – бас, бек вокали, китари, клавишни
Uwe Ritenauer – ритъм и соло китари
Chris Schmidt – барабани
Jochen Weyer – клавишни

Джо Лин Търнър е добре познат на почитателите на съвременния хард рок. Той стартира музикалната си кариера като вокалист и китарист на групата Fandango в края на 70-те години на миналия век, с които издава 4 албума. През 1980 е забелязан от Ричи Блекмор, който го кани да замени Греъм Бонет в Рейнбоу. Търнър е вокалист на легендарната банда от дебюта си през 1981 в албума “Difficult to Cure” до разпадането й през 1984 след 5 албума и класически хитове като „Stone Cold“ and „I Surrender“.
През 1985 Джо издава първия си самостоятелен диск “Rescue You”, а през1988 се присъединява към  групата на Yngvie Malmsteen за  “Odyssey”, “Live in Leningrad” и “Trial by Fire” като междувременно прави вокали и композира за звезди като Bonnie Tyler, Billy Joel, Cher и Michael Bolton.
През 1990 той се събира отново с Ричи Блекмор във възродените  Deep Purple за диска “Slaves and Masters”, но след това отстъпва мястото си на оригиналния вокалист на групата Ian Gillan. Вторият му солов албум “Nothing Changed” излиза през 1995 и е последван от още два до края на столетието. Активната му кариера продължава с пълна сила и след 2000-та година – още 4 самостоятелни авторски албума и два съвместни проекта с Глен Хюз за Hughes-Turner Project. През 2005 г. Търнър става артист на Frontiers Records за които записва “Unusual Suspects”.
Началото на проекта Sunstorm се поставя преди години с размяна на касети  между меломаните Serafino Perugino, понастоящем президент на Frontiers Records и Mario de Riso, днес търговски директор на компанията. Преди години Марио дава на Серафино демо записи, които е получил от журналист, съдържащи неиздавани парчета на Джо Лин Търнър. Оттогава минава доста време и когато Frontiers подписват договор с певеца, Серафино предлага на Търнър да запишат тези бисери със съвременни аранжименти, а и самия  Джо смята, че е дошло време този материал да бъде издаден. Самият той споделя: “В този период пишех по-комерсиални песни и бях концентриран изключително върху композирането. Мисля, че песните от онова време могат да издържат теста на времето, защото са класика. Една страхотна песен си е страхотна песен, независимо кога е направена.”.
Въодушевен от материала Перуджино насочва Търнър към талантливия композитор Jim Peterik (ex – Survivor и понястоящем главно действащо лице в Pride of Lions), с когото са работили преди години. “Джим и аз сме страхотни приятели и аз много го уважавам” казва Джо и добавя: ”малко известен факт е че той композира за Deep Purple в албума “Slaves and Masters. Двамата заедно с Ричи направихме няколко убийствени неща, които обаче другите от групата отхвърлиха, защото прецениха че се отклоняват от търсеното звучене.”. Turner избира някои от парчетата  на Peterik, добавя предложенията на Perugino и се съгласява да даде живот на един проект, който възражда AOR корените на неговия глас и звук.
Frontiers включват в проекта Dennis Ward от Pink Cream 69, който създава перфектна продукция, подобно на албума на Place Vendome.  В записите участват още Uwe Reitenauer – китари, Chris Schmidt – барабани и Jochen Weyer – клавишни.
Резултатът е един невероятен AOR албум, носещ  класата и очарованието на 80-те, но звучащ по начин, достоен за 2006 година.
Turner казва: “Има достатъчно песни от тази епоха, които вярвам ще бъдат чути … някой ден…..”.