JACK BLADES – “Rock ‘N’ Roll Ride”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Back In The Game
2. Rock ‘N’ Roll Ride
3. Hardest Word To Say
4. Anything For You
5. Love Life
6. West Hollywood
7. Born For This
8. Don’t Give Up
9. Say You Will
10. Rise And Shine
11. Hey Now

“Динамичен изпълнител”, “талантлив композитор”, “енергичен фронтмен” , “изключителен бас-китарист”, “прозорлив продуцент” и “опитен музикант”, това са определенията, които най-добре характеризират Джак Блейдс и неговия принос към рока през последните 20 години. Той започва кариерата си в началото на 80-те като вокалист на Night Ranger. Негово дело са голяма част от хитовете на групата като „Don’t Tell Me You Love Me”, “(You Can Still) Rock In America”, “Sentimental Street” и “Sister Christian”.
След пет платинени албума, Джак решава да създаде супергрупата Damn Yankees, включваща легендания китарист Тед Нюджънт, китариста и вокалист на Styx, Томи Шоу и барабаниста Майкъл Картелоне. Тази колаборация ражда два много успешни албума, продадени в милиони екземпляра.
През 1995г. заедно с Томи Шоу си сътрудничат отново в проекта Shaw/Blades. Тяхното старо приятелство и взаимен респект водят до издаването на албума Hallucination.
Две години по-късно той се завръща в Night Ranger и последва албума Neverland, който има огромен успех в Япония като само през първата седмица от излизането му се продават над 40,000 копия.
През 1998 Джак е включен от Ринго Стар в неговото шоу по VH1, “Storytellers”. Последва албум със същото заглавие, включващ 14 парчета като вокалист и басист на продукцията е Блейдс.
В качеството си на композитор Джак Блейдс е писал песни за такива звезди като Aerosmith, Cher, Alice Cooper, Roger Daltrey, Great White, Journey, Ozzy Osbourne и Styx.
През 2003 той издава първия си самостоятелен албум,а гости в него са такива рок-гиганти като Tommy Shaw и Neal Schon от Journey, Michael Lardie от Great White, Warren De Martini от Ratt, както и колегите му от Night Ranger, Kelly Keagy и Brad Gillis.
Междувременно работи по различни странични проекти в студиото си в Sonoma County. Приема роля в хитовия спектакъл на Бродуей “Rock Of Ages” като не само пише музиката за филма, но участва и като актьор в сценичните представления.
През 2007 Джак и Томи Шоу се събират отново и издават втория си съвместен албум Influence, в който предлагат свой прочит на любими техни песни от 60-те и 70-те. През същата година заедно с Night Ranger издават осмия си албум Hole In The Sun.
Последната продукция на Night Ranger, Somewhere in California (2011) e реализирана в неговото студио и оценките за нея са изключително позитивни. Последва световно турне в САЩ, Южна Америка, Европа и Япония в края на миналата година.
Неуморимият Джак Блейдс е готов с нов материал, 11 песни, обединени в новият му солов албум Rock ‘n’ Roll Ride. В него той представя всеки аспект на таланта си като композитор, от хард-рок химните – заглавната песен и “Born for This” до емоционаната балада “Hardest Word To Say” и вдъхновената от Beatles, “West Hollywood”. Като гост-музиканти и вокалисти участват колегите му от Night Ranger. Неизчерпаемият позитивизъм и вдъхновение на Джак Блейдс със сигурност ще направят феновете му щастливи и изпълнени с енергия през настоящата година!

Musicians
Jack Blades: Bass, guitar, acoustic guitar, lead and background vocals
Joel Hoekstra: Guitars and solos
Will Evankovich: Acoustic guitars, mandolin, add. guitars, Coral Sitar guitar, background vocals
Kelly Keagy and Brian Tichy: Drums
Eric Levy and Christian Matthew Cullen: Keyboards