ИВЕЛИНА БАЛЧЕВА – „Метаморфози“

↓ 25%

Original price was: 20.00 лв..Current price is: 15.00 лв..

Лейбъл:

Съдържание:
Диск 1  „Стремеж и вяра“
1. Ревността не значи обич
2. Нощта между вторник и сряда
3. Манекенът
4. Виза за Канада
5. Честни сини очи а
6. Театрален роман
7. След време
8. Празен е без тебе този свят
9. Прошепнати мечти а
10. Грешна ли съм, Господи?
11. Няма вечна орис
12. Не казвой лека нощ
13. Някой върви след мен
14. Обич без милост
15. Страх от любов
16. Зора зори
17. Беден богат
18. Дъждовна нощ

Диск 2  „Моите сълзи и бисери“
1. Заблеяло ми агънце
2. Провикнал се Никола
3. Злато моме
4. Бре овчарю
5. Баба Дона
6. Не бързай, Слънчо
7. Учи ма, майчо
8. Хайде хоп
9. Черна орис
10. Зайди, зайди ясно сонце
11. Ех, другари
12. Судбо моя
13. Снощи поминах, заминах
14. Не си го продавай, Кольо
15. Хайде слушай слушай
16. Бог да бие
17. Стига ми са, момне ле

Диск 3  „Молитва за любов“
1. Рано рани малка мома
2. Българско кънтри
3. Мари Недо, бяла Недо
4. Гукай ми, гукай гугутке
5. Цветя за любовта
6. Сърцето ми хлопа
7. Казвам ти
8. Везни
9. Молитва
10. Нещо ме чака някъде
11. По никое време
12. Summertime
13. Man I Love
14. Туган жер (Родна земя)
15. Астана, пристан любви
16. Звезделине, сине
17. Ех, още сме…
18. Енигма

БАЛЧА е новото артистично име на певицата Ивелина Балчева. С него е популярна  от близо осем години в страните от Близкия и Средния Изток. Бал означава твърд, непоколебим като Балкана, сладкогласен като мед; Ал- любов и Ча- сричка, носител на изключително силна енергия и загадъчност.
На голямата сцена стъпва през 1984 година, когато реализира първия си студиен професионален запис. До 1988 година тя работи с Варненските Биг Бендове на Димитър Андреев и Анатоли Вапиров, джаз квартет “Монтуно”, Великотърновския диксиленд; а до 1991 година- с швейцарския струнен джаз- квартет на Урс Вакерли.
През 1992/93 г. печели първите си награди на “Златгния Орфей” – Слънчев бряг. 94 година е избрана за най-добрата певица на България от националната музикална критика, 95 година Балчева е номинирана за най-добра певица, най-добър албума и най-добър видеоклип. През същата година печели “Златен Орфей +”  в София.   От 1992 -ра до 2006 година Ивелина печели  престижни награди от международни конкурси и фестивали от: Ирландия, Казахстан, Русия, Турция, Египет; Франция – Кан’97- награда за най- успешно представил се български изпълнител на международни фестивални форуми и много други ценни отличия… Ивелина Балчева не се разделя със сребърния Перперикон- дар от това древно светилище и Артфеста с неговото име. През последните няколко години талантливата певица се изявява като музикален менажер, утвърждава позициите си като музикален продуцент и работи по проблемите, свързани с въздействието на музиката като вид терапия върху психиката на човека.
Издадени над 6 албума у нас, участие в много сборни албуми зад граница  и у нас и песни, които се помнят: “Манекенът”, “Нещо ме чака някъде”, “По никое време”, “Черна орис” , “Беден богат”; много нежни и красиви балади, изучавани в Консерватарията . Името Балча остава и в антологията на българския фолклор на Тодор Бакалов с образците си: “Не бързай, Слънчо”, “Заблеяло ми агънце”, “Злато моме”, “Провикнал се е Никола” и др. Обичана в България , почитана на Балканите, дете на пустинята, на волната руска шир и на безкрайната степ…
Истинският талант е белязан от съдбата.  Няма нищо случайно- божествената искра на голямото изкуство е осенила Ивелина Балчева точно на първи октомври. Тя е родена на Международния ден на музиката.
Носител на 17 национални и международни награди.
Участия в над 500 благотворителни акции в България и чужбина. Най яркия представител на българската популярна музика в република Казахстан от 1992 г. до днес.
Изпълнява със завидно майсторство поп, джаз, български фолклор, етно- уърлд музика.