GREAT WHITE – „Elation“

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. (I’ve Got) Something For You
2. Feelin’ So Much Better
3. Love Train
4. Heart Of A Man
5. Hard To Say Goodbye
6. Resolution
7. Shotgun Willie’s
8. Promise Land
9. Lowdown  (Bonus Track)
10. Just For Tonight
11. Love Is Enough
12. Complicated

Great White са основани през 1982 г. в града на ангелите от вокалиста Джак Ръсел и китариста Марк Кендал. Едноименният им дебютен албум излиза през 1984 г. и поставя началото на възходящият им път, достигнал кулминацията си през 1989, когато четвъртият им диск ”Twice Shy” достига двойно-платинен статут и е номиниран за Грами в категорията “Най-добро хард-рок изпълнение”. След не по-малко успешния „Hooked” от 1991 и определено по-слабия “Psycho City” (1992), гигантът EMI им казва сбогом с компилацията The Best of Great White (1993).
Следват няколко продукции за независими компании без особен медиен успех. Групата се връща в светлината на прожекторите с един инцидент по време на тяхно участие в клуб в Рок Айлънд на 20 февруари 2003 г., по време на което пиротехнични ефекти предизвикват пожар, при който загиват 100 души, между които бас-китариста на бандата Тай Лонгли. След години на съдебни дела и благотворителни турнета в памет на жертвите от инцидента, през 2007 г. Great White отбелязват 25-годишнината си дейност със серия концерти и подписват договор с Frontiers Records. Следват албумите “Back to the Rhythm” (2007) и “Rising” (2009). В края на миналата година на мястото на Джак Ръсел идва нов вокалист Тери Илоус.
“Elation” е 12-тия студиен албум на ветераните от Great White в характерният им блус-рок стил. “Това е ново раждане на групата” коментира барабаниста Оуди Десброу. “Аз исках да назовем диска ‘Tabula Rasa’, което означава „прераждане”, но решихме да е ‘Elation’ (въодушевление), заради еуфорията в неговата атмосфера. Чувствам се като дете в сладкарница.”
Майкъл Ларди, освен китарист и пианист на бандата е и продуцент на албума. Във връзка с 30-годишният им юбилей излиза и книгата „Разкази за акули – Книгата, която казва всичко”. Почитателите на Great White знаят, че акулата е символът, който присъства на обложките на почти всички техни албуми.

GREAT WHITE
Terry Ilous – lead vocals
Mark Kendall – lead guitar
Scott Snyder – bass guitar
Audie Desbrow – drums
Michael Lardie – guitar, keyboards