FURYON – “Gravitas”

↓ 20%

20.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Disappear Again
2. Stand Like Stone
3. Souvenirs
4. Don’t Follow
5. New Way of Living
6. Voodoo Me
7. Fear Alone
8. Wasted on You
9. Our Peace Someday
10. Desert Suicide
Bonus Tracks
11. Voodoo Me (acoustic)
12. Souvenirs (acoustic)

Furyon (Фюриън) са от Брайтън, Англия и започват кариерата си в началото на века в хард рок групата Pride. Трима от тях, вокалиста Мат Митчъл, китариста Крис Грийн и басиста Саймън Фармъри, решават да напуснат бандата и основават Furyon. Те обичат да експериментират и смесват елементи на хеви метъла, прогресив рока и класическия рок саунд в едно уникално съвремено звучене. Целта им е да създадат хитови песни, които да са подходящи за радио излъчване и да издържат проверката на времето. Не след дълго стават номер едно на рок сцената в Брайтън и концертите и клубните им участия винаги са пред препълнени зали.
През 2009 г. след изключително успешно турне групата започва рабога върху дебютния си диск. Първите демо записи се харесват на американския продуцент Рик Беато и той ги кани в студиото си в Атланта да запишат албума „Gravitas”. Той предлага най-доброто в съвременния рок. Качествени композиции, превъзходни китарни сола, отлични и разнообразни вокали. “Gravitas” означава внушителност и тежест и това е перфектно име и то точно демонстрира как трябва да звучи модерния хеви метъл. И ласкавите отзиви на музикалната критика не закъсняват:
“Слушал съм стотици нови и неизвестни групи в моята кариера, но само шепа от тях са ме впечатлили толкова много от първо слушане и еднаот тях безспорно е FURYON.” – Chris Ingham (Classic Rock Magazine)
“FURYON са последната и несъмнено най-голямата рок банда на съвремието…” – Dom Lawson (Metal Hammer)
“Ако харесвате първокласни китари, музика, която Ви кара да си клатите главата и да притропвате с крака, FURYON са една от Вашите любими групи.” – Alex Baker (Kerrang!)
“Furyon нараво разбиха ефира, когато дойдоха в моето радио предаване, никога не съм имал толкова включвания от слушателите. Те заслужават да бъдат звезди и да свирят на стадиони.” – Louise Brown (водещ в Totalrock Radio/журналист в Terrorizer Magazine)
Furyon са в челните редици на новата вълна на невероятно талантливи британски рок групи, които съчетават майсторството на музиканти с невероятната възможност да пишат песни, които проникват в слушателя и остават там.. Gravitas е не само добър албум, тойе зашеметяващ и ако тези момчета не достигнат върха с него, то просто няма справедливост на този свят!

Band
Matt Mitchell – Vocals,
Chris Green – Guitars,
Pat Heath – Guitars,
Alex „Nickel“ Bowen – Bass,
Lee Farmery – Drums