ДУЕТ АМОРЕ – „Душите си раздаваме“

12.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Съдържание:
1. „Живот без сбогуване“
2. „Ела поне веднъж“
3. „За обич никога недей да молиш“
4. „Някога, но не сега“
5. „Празник“
6. „При нас е тъй“
7. „Само с теб“
8. „У дома“ м
9. „Влюбени в морето“
10. „Жена икона“
11. „Тръгваме си някой ден“ ( „Далечен спомен“ )
12. “ Моя лятна любов “
13. „От сърце и душа“
14. „Душите си раздаваме“

Душите си раздаваме – с много любов за вас!
Глория и Иван

Този албум е историята на една любов, наречена „Аморе“, написана от двама – Глория и Иван.
Преди осем години Иван се влюбва в красивата Глория, с която учат в Националното училище по изкуствата в родния Русе. После заедно заминават за София и завършват НМА при проф. Илка Попова и доц. д-р Николай Моцов. Актьорско майсторство учат при акад. Пламен Карталов. Всичко става още по-приказно, когато Иван съвсем неочаквано за младата, все още недипломирана певица, на концерт на сцената на зала „България“ пада на колене и публично слага пръстен на ръката й. Дават си клетва и после заедно се връщат като солисти в Русенската опера. Макар да са влюбени в класическата музика – тя повече в операта, той обожава оперетата, но за търсещите им души това се оказва недостатъчно. И пак любовта към хубавата шлагерна песен е тази, която ги провокира да опитат нещо различно. Иван се престрашава и се свързва с великия Тончо Русев. Маестрото написва песен за Иван – „Ела поне веднъж“, но след като чува и двамата изпълнители, отсича: „Няма млад български дует, който да продължи традициите на българската мелодична шлагерна песен“.
Ражда се дует!
Двамата се хвърлят смело „надолу с главата“ и приемат предизвикателството. Решават да опитат и в друг жанр. Така се ражда „Аморе“ – Дует „Аморе“! Да живее любовта! Това е през 2018 година. Творческите търсения на двамата влюбени не свършват до тук. Тончо Русев написва за тях „Празник“, „Моя лятна любов“… Вероятно можеше да напише още…
Шеметно ги завърта успехът! Неочаквано и за самите тях! Започват да работят и с други изявени композитори, текстописци, аранжори – едни от най-добрите: Светослав Лобошки, Мариета Ангелова, Ваньо Вълчев, Иван Беловски, Петър Москов, Кирил Икономов.
„Нашият главен ментор, човекът, който ни помага във всичко – подбор на репертоар, характеристика на песните, как да се развиваме и какво да търсим, е композиторът и аранжор Пламен Велинов, който направи аранжиментите на 13 от 14-те песни от албума. Безкрайно го ценим и сме му благодарни“ – споделя Иван.
Двамата търсят ярки, завладяващи, лесно запомнящи се мелодии и стойностни текстове. Песните им са контрапункт на безсъдържателните текстове и пошла музика, облечена в лъскава опаковка от кич, голота и липса на мярка. Срещите им с публиката ги убеждават, че българската естрадно-шлагерна песен е жива, но че има нужда от млади изпълнители, които да я облекат в нова дреха, с модерен аранжимент. И да запазят нейната стойност и мелодика. Дует „Аморе“ залагат и на визията. Модерност, стил и висок вкус са характерни за сценичните им костюми. Младите русенски певци мечтаят техните изяви и в операта, и в популярната музика да възпитават вкус към хубавата, стойностна музика, както те са възпитани от родителите и преподавателите си.
Не е време за равносметка, защото пътят продължава, а са едва в началото. Само за три години, откакто съществува дуетът, Глория и Иван имат реализирани 16 песни, 7 професионални видео клипа, които могат да се видят в YouTube, две турнета с Маргарита Хранова и Нели Рангелова и редица самостоятелни концерти и изяви в страната. Предстоят още нови песни, нови албуми, нови сбъднати мечти.
Историята на една любов, събрана в 14 песни.
Пламенка АНГЕЛОВА