DRACULA – „Swing of Death“

25.00 лв.

Изчерпан

Стил:

Лейбъл:

Tracklist:
1. Hands of Your God
2. Walking On Water
3. Swing of Death
4. Masquerade Ball
5. Save Me
6. River Of Tears
7. Queen of the Dead
8. Into the Dark
9. True Love Through Blood (Instr.)
10. Under The Gun.

Норвежките рок звезди, вокалиста Jorn Lande и китариста Trond Holter (Teeny от WIG WAM), са създателите на новия концептуален албум „Дракула”, рок-опера за живота на Граф Влад Трети, принц на Влахия, известен като Влад Цепеш или с бащиното си име Влад Дракула. Историята разказва за вътрешната борба на многоликия и кръвожаден характер на тази мистериозна личност от 15-ти век, като същевременно обръща внимание на метафизичните аспекти на митологията за вампирите.
В албума, Йорн Ланде, който олицетворява главния герой Дракула, изпълнява дуети с норвежката певица Лена Флойтмьоен, в ролята на Мина, първата любима на Дракула, когато той е бил човек, преди да си продаде душата на дявола и да се превърне във вампир.
В музикално отношение “Swing of Death” не е типична рок-опера или мюзикъл, тук липсва разказвач и дълги инструментални партии и интродукции. Албумът съдържа приятни за ухото мелодични и радиофонични песни с комерсиален потенциал. Музиката е повлияна от имена като Meat Loaf, Queen и духа на Alice Cooper и обогатена със съвременни хард рок елементи. Музикантите планират сценичното представяне на цялата рок-опера в театри в Норвегия през тази година. Автори на музиката и либретото както и продуценти на албума са Йорн и Тронд.
Музиканти:
Jorn Lande – Lead Vocals
Trond Holter – Guitar
Bernt Jansen – Bass
Per Morten Bergseth – Drums
Lena Flшitmoen Bшrresen – Duet vocals on “Under the Gun“, „Into the Dark“, „Save Me“ and „River of Tears”