DOKKEN – “Broken Bones”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Empire
2. Broken Bones
3. Best Of Me
4. Blind
5. Waterfall
6. Victim Of The Crime
7. Burning Tears
8. Today
9. For the Last Time
10. Fade Away
11. Tonight.

Dokken завладяват хард-рок и хеви метъл сцената в началото на 80-те в Лос Енджълис. Класическите им албуми като “Tooth and Nail”, “Under Lock and Key” и “Back for the Attack” стават мулти платинени. Песни като „Alone Again“, „Just Got Lucky“, „Into the Fire“, „In My Dreams“, „Burning Like a Flame“ и „Heaven Sent“ и днес са считани за най-добри в жанра. Споделяли са сцената с имена като AC/DC, Metallica, Aerosmith, Judas Priest, Van Halen, Kiss, Scorpions и Bon Jovi.

Групата е основана в далечната 1976 от Дон Докън – вокали и Джордж Линч – китари и след конфликт между тях се разпадат през 1989 г. Все пак след преодоляването на конфликтите между двамата музиканти групата се реформира през 1993 г. След последвали албуми и персонални промени през 1999 г. издават диска „Erase The Slate”, последван от “Long Way Home” (2002) и “Hell To Pay” (2004). След близо 4 годишно прекъсване през 2008 г. издават „Lightning Strikes Again” за новата си компания Frontiers Records.
И ето 11-тият им студиен албум „Broken Bones” вече е факт. Той е истинско завръщане към класическия саунд в апогея на карирета им и без съмнение ще допадне на феновете на ранните им албуми, които си падат по класическото звучене на бандата.
Дон Докън винаги се е събирал с талантливи музиканти, достатъчно е да споменем китаристите му – от George Lynch, Reb Beach, Alex de Rosso до John Norum и Jon Levin.
Последният е в групата от 2003 и макар да не е Джордж Линч, той е невероятен китарист по свой начин и без съмнение е звездата на албума. Останалите членове на групата днес са басиста Шон Мак Наб и безкомпормисния барабанист Мик Браун.
Дон Докън може и да е позагубил кристалния си глас през годините, но таланта му да твори качествени композиции никога не го е напускал.
“Broken Bones” може и да не представя групата в нова светлина, но феновете им очакват точно това, което получават с тази нова продукция.

DOKKEN
Don Dokken (vocals)
Mick Brown (drums)
Jon Levin (guitar)
Sean McNabb (bass)