DIALOG – “Горе на тавана”

↓ 50%

5.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Съдържание:
1. Ромео и Жулиета
2. Горе на Тавана
3. Feel
4. Жадувам
5. Out Of Control
6. Аре бе, Baby- с Милена
7. Step On My Face
8. Карибска лайка
9. Rock’N’Roll
10. Saturn Returns
11. Коледа дойде

Бандата, която доскоро никой не познаваше, проби много бързо в България, почти светкавично!

Още с първия си сингъл „Жадувам” DIALOG „залепнаха” на първо място в класацията за българска поп и рок музика на БНР „Ескалатор” за цели четири седмици!!! С това те дадоха заявка, че ще разместят сериозно пластовете в българския музикален бизнес и обясниха задочно, че с тях „шега не бива”!
Всичко това, естествено беше абсолютен прецедент, защото DIALOG живеят и свирят в Лондон, а не в България от повече от 10 години! Там е заснет и видеоклипът по „Жадувам”, където в някой от кадрите вокалистът Пламен Бонев лежи по гръб точно върху Гринуичкия меридиан.
Но… все още имаше такива, които си мислеха, че всичко това, което става с DIALOG е случайно и че „всяко чудо е за три дни”!!! Да, ама-не!
Малко след като позабавляваха всички свои /и не само свои/ фенове със супер купонджийското парче „Коледа дойде” и видеото по него/също заснето в Лондон/, DIALOG за миг не ни оставиха да си починем и отново „избиха рибата” с втория си сингъл „Ромео и Жулиета”, който от ново предложение в „Ескалатор” направо скочи на първо място за цели 5 седмици.
Успоредно с това „Ромео и Жулиета” се изкатери и в НАЦИОНАЛНИЯТ ТОП 100 – официалната класация за поп и рок музика в България.
А всъщност рецептата е много проста! DIALOG са еклектична банда, която не може да бъде поставена в каквито и да е рамки, защото изненадите от тях са… постоянни! Те смесват, синтезират, и „забъркват” много стилове в едно и могат да направят както „размазваща” балада, която всички да запеят /”Жадувам”/, да „изтстрелят” рокендрол трепач /”Rock And Roll”/, да ударят здрав фънк /“Out of Control”/ или алтърнатив метъл /”Saturn’s Return”/.
Ядрото на бандата са двамата български музиканти Пламен Бонев – вокали и Георги Георгиев – бас, вокали и уникалния австралийски фолклорен инструмент – диджериду. Останалите членове са Андреа Саменго – китари и Оливие Атила Аслан – ударни. Андреа е от италиански произход, роден е в Перу, но от 15 години живее в Лондон. Той е бил соло китарист на група ORGUS. Оливие е французин и е завършил музизална академия в Лондон, специалност ударни инструменти. В записите на продукцията се включват и редица гост-музиканти като саксофонистката Кейт Млинър и тромпетистката Карън Строу, които са от групата на Майкъл Болтън, Адам Пети, който е стар приятел на момчетата е продуцент на видеото на „Жадувам” и свири китари в някои от песните. Тойе работил с Cass от Skunk Anansie и Gary Barnacle от Jamiroquai. Парчето „Аре бе, бейби” е дует с Милена.
Албумът ГОРЕ НА ТАВАНА съдържа 11 парчета, в които всеки може да намери нещо за себе си и затова съвсем спокойно може да бъде наречен „универсален”.
Успехът на DIALOG и на албума ГОРЕ НА ТАВАНА е гарантиран!
Това не е някакво „изхвърляне”, а прогноза на всички, разбиращи от качествена, яка и искрена музика!