DARIO MOLLO’S CROSSBONES – “Rock The Cradle”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. Red
2. Take Me High
3. Navigation
4. Rock The Cradle
5. Gates Of Time
6. I Got This Feeling
7. In My Blood
8. Running From The Shadow
9. Speed
10. Fright

Дарио Моло е италиански китарист, известен с проектите си The Cage, заедно с Тони Мартин (ex-Black Sabbath) и Voodoo Hill с Глен Хюз. Той започва кариерата си през 1981 г. с групата CROSSBONES. Те издават първия си студиен албум през 1989-та, продуциран от Кит Уулвен (работил с Thin Lizzy, MAGNUM, UFO и други). В началото на 90-те напуска бандата, прави собствено звукозаписно студио във Вентимиля и започва да работи като продуцент и тон-инженер, композира песни и усъвършенства китарните си умения. С формацията The Cage издава три албума в периода 1999-2012 г. Паралелно работи и по другия си проект Voodoo Hillр с който издава албумите “Voodoo Hill“ (2000), “Wild Seed of Mother Earth” (2004) и “Waterfall” (2015).
Юь новият албум на CROSSBONES, Дарио кани оригиналния й барабанист album, Езио Секоманди и дългогодишния си сътрудник Дарио Пати – бас и клавишни. Зад микрофона застава настоящия вокалист на Nazareth, Карл Сентанс, работил също с Don Airey Band, Persian Risk и KROKUS.
“Според мен албумът притежава силна идентичност и характер. Продукцията е добре обмислена и песните са в различни направления на хард-рока и класическия хеви-метъл, а всяка от тях има завладяваща мелодия. Карл е един от най-добрите певци, с които съм работил и съм сигурен, че сътрудничеството ни ще продължи и в бъдеще” споделя Дарио Моло.

Line Up
Dario Mollo – guitars
Carl Sentance – vocals
Dario Patti – keyboards, bass guitar
Ezio Secomandi – drums