CHRIS OUSEY – “Rhyme & Reason”

25.00 лв.

Лейбъл:

Tracklist:
1. The mother of invention
2. Motivation
3. To break a heart
4. Bleeding heart
5. A chemical high
6. Give me shelter
7. The reason why
8. Any other day
9. Don’t wanna dance
10. Watch this space
11. By any other name
12. A natural law

“Rhyme and Reason” е първият самостоятелен албум на вокалиста на Heartland и The Distance – Крис Оуси. Неговата кариера започва в групата Monroe заедно с китариста Gary Sharpe. През 1980 се присъединава към групата на Джейсън Бонъм, Virginia Wolf, с която издава два албума – едноименният им дебют от 1986, продуциран от Roger Taylor от Queen и „Push“ (1987) (продуциран от Keith Olsen). На почитателите на мелодичния хард рок Стив е известен най-вече като основател и фронтмен на Heartland, с които работи от 1990 г. до днес.
Наричан от пресата “Певецът със златното гърло”, той винаги е бил обичан от аудиторията заради невероятния си глас и свръхестествените си вокални възможности. Нвоият му солов проект е продуциран от знаменитият Mike Slamer. “Rhyme and Reason” ще Ви накара да припявате всеки припев още на първо слушане. Песни като “Mother of Invention” и “The Reason Why” са два великолепни примера за съдържанието на албума, в който няма слабо парче. Музиката е изцяло дело на Tommy Denander, а текстовете са на Стив. Китарите са в ръцете на двамата великани Mike Slamer и Tommy Denander, а ритмичната секция са двете рок легенди Gregg Bisonette (ударни) и Neil Murray (бас).
Албумът е изпълнен с много музика и превъзходни мелодии, за отбелязване е и чудовищният саунд на продукцията, заслуга на Майк Сламър.
Крис Оуси никога не е звучал по-убедително и вокалните му изпълнения са ослепителни.

The Band:
Chris Ousey – Vocals (Heartland / Virginia Wolf / The Distance)
Mike Slamer – Guitars and Keyboards (City Boy, Streets, Seventh Key)
Tommy Denander – Guitar and keyboards (Radio Active / Alice Cooper )
Neil Murray – Bass (Whitesnake,  Gary Moore)
Gregg Bisonette – Drums (Dave Lee Roth, Ringo Starr)