CHAOS MAGIC

25.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Tracklist:
1. I’m Alive
2. Dangerous Game
3. One Drop Of Blood
4. Seraphim
5. From The Stars
6. A Little Too Late
7. Passionflow
8. Dead Memories
9. Please Don’t Tell Me
10. Right Now
11. The Point Of No Return.

CHAOS MAGIC (featuring Caterina Nix and Timo Tolkki)
“Chaos Magic”

Катерина Никс е артистичното име на Катерина Тореалба от Сантяго, Чили. Кейъс Меджик е първият й солов проект в колаборация с известния китарист, композитор и продуцент Тимо Толки (екс- Stratovarius), който е автор и продуцент на всички парчета в едноименния албум.

Интересът на Катерина към пеенето и музиката се проявява в младежките й години, когато участва в различни рок банди. Тя притежава голям сопрано диапазон и е изучавала класическо и поп пеене.

Кариерата на Катерина стартира в групата Aghonya, издала единствен албум „Oxygen“ през 2008 г., в който тя е автор на всички текстове и вокални аранжименти.

По – късно тя участва във втория албум на Timo Tolkki’s Avalon’ озаглавен „Angels of the Apocalypse“, където пее заедно със Симон Симонс от Epica, Елизе Рид от Amaranthe и Флоор Янсен от Nightwish в две от песните.

В музикално отношение CHAOS MAGIC върви по стъпките на последните албуми на WITHIN TEMPTATION, преплитащи красиви и внушителни мелодии с грандиозни симфонични похвати.

Timo Tolkki изпълнява всички партии на китарит, бас и соло както и клавирите. Единственият гост-музикант е барабаниста Ями Хуовинен. Катерина е голямо попадение и ако в бъдеще изгради свой оригинален стил в симфоничния рок, я очаква сериозен успех.
CHAOS MAGIC

Caterina Nix – Lead Vocals
Timo Tolkki – Guitars, Bass, Keyboards
Jami Huovinen – Drums

Produced by Timo Tolkki