БАРАБИ БЛУС БЕНД – „Край на залаганията“

12.00 лв.

Стил:

Лейбъл:

Съдържание:
1. Уиски с бира, шефе
2. Градското сметище
3. Фейсблус
4. Пиянска походка
5. Различен вкус
6. Обич по навик
7. Мокро куче
8. В Рая или във Ада
9. Нощен влак
Бонус:
10. Семеен порок
11. Калифорнийски сън
12. Бараба Буги Вуги

Дългоочакваният албум „Край на залаганията“ бележи и краят на една от най-свеообразните български блус банди. Причината за това е преждевременната смърт на нейния създател Марио Събев, по-известен като Буги Барабата. Самобитен музикант с талантливо перо, той често е радвал слушателите с ъс своите незабравими лафове и смислени текстове.
През 1993 г. Буги Барабата и Людмил Стоилов „Льоди“ решават да направят група. В търсене на барабанист попадат на Милен Кръстев „Вуйчото“. Тримата приемат името БАРАБИ БЛУС БЕНД и след 4 репетиции записват първия си албум – „Песни от гаража“. През 1994 г. са поканени да открият първия в страната блус-фестивал. През 1995 г. Riva Sound продуцира втория им албум „Лоши времена“. В края на 1996 г. Льоди напуска бандата и неговото място заема Сашо Пожара. През лятото на 1998 г. БАРАБИ БЛУС БЕНД са поканени, заедно с Б.Т.Р. и ГЕОРГИ МИНЧЕВ, да вземат участие в музикален фестивал в град Макон – Франция. През същата година излиза и третия им албум „Срещу вятъра“. През 2003 г. издават диска „Без право на обжалване“ след което бандата е замразена. След няколко годишна пауза, Буги решава да възобнови дейността й като за живите участия кани и млади вокалистки, Цветелина Христва – Сторми, Йоана Галева – Вуду Мама, Тереза Врабкова – Теза. От възстановяването си, групата е неизменен участник на фестивала „Цвете за Гошо“. След нелепата смърт на Вуйчото, зад барабаните се сменят Теодор Янков, Божо Тренков и Любен Димитров, с когото записват и настоящия албум. През 2013 г. Барабите честват с юбилеен концерт 30 години от основаването си като събитието е записано и издадено от Рива Саунд на CD и DVD със заглавие „Бесните кучета на блуса“.
„Край на залаганията“ е записан през пролетта на тази година в Inteligent Studio с тон-инженер Иво Стефанов и включва 9 нови авторски песни на Марио Събев. Като бонус са добавени и три от любимите на почитателите им парчета – „Семеен порок“, „Калифорнийски сън“ и „Бараба Буги Вуги“.