ACOUSTIC TRIO 3000 – “Yo-Ho”

10.00 лв.

Лейбъл:

Съдържание:
1. Acoustic Song
2. Banishora Forever
3. Beethoven
4. Bossa Nova
5. Podzim Sam Male
6. Gang
7. Goodbye Pork Pie Hat
8. Bugs

„Може ли да приемем китарата за неконвенционално оръжие?” – този въпрос от края на 70-те години на ХХ-ти век намери своя смислен положителен отговор у нас. Най-после България има своя атакуваща китарна формация. Тя е съставена от тримата наши несъмнено най -виртуозни китаристи – Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Формулата отдавна е изпитана на световния музикален пазар в различни варианти, най-популярния от които е Ал Ди Меола, Джон Маклафлин и Пако де Лусия. У нас формата се изпълва с музикално съдържание от трите китарни остриета на едни от най-великите български групи.
Иван Лечев е от ФСБ – единствената наша група, която печели Грами (през 1990 г. за аранжимет на албума на Хосе Фелисиано). Учи цигулка от 12 – годишен в класа на именития си баща проф. Боян Лечев. Натрупва огромен класически репертоар от цигулкови произведения, изнася десетки солови концерти. След като се присъединява към ФСБ, създава заедно с тях 9 студийни албума и близо 20 години изнася активно концерти. Китарата и цигулката на Иван Лечев стават една от емблемите на групата. В последните години той не спира да се занимава и с композиране, (включитело и на театрална музика), със студийни записи и нови проекти с колеги музиканти. Цигулката на Иван Лечев отличава българското трио китари от подобни проекти.
Цветан Недялков е от най-успешната и популярна българска група в последните години – „Ку-ку бенд”. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С „Ку-ку бенд” има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет екс и  др. Преподава китара в Национална Музикална Академия  “Панчо Владигеров”  джаз и поп изкуство.
Той успешно изпълнява почти всякакъв вид музика, пречупвайки го през уникалния си стил.
Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени“. Пише джаз, поп, симфонична и театрална музика обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Свирил е с най-големите имана на българския джаз, както и с емблематични световни джаз-музиканти.  Има издадени 9 албума и 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас както в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски” и в Академията за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство.

Общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти, за да създадат една много специална ударна китарна формация.
Верни на принципа, че „Притежаването на пистолет не те прави по-въоръжен, отколкото притежаването на китара те прави музикант“, тримата генерали на китарата създадоха със своите инструменти, своя първи продукт за „масово поразяване” – албумът им „Йо-хо”. Идеята за заглавието е в чест на човекът, който инициира великолепното трио и техен общ приятел Йохан Девлетян. Албумът е смесица фламенко, джаз, и фюжън и е изцяло с авторска музика, написана от Цветан Недялков и Веселин Койчев.
Едва ли можем да намерим други китаристи у нас, които да съчетават рок, джаз, етно и еуфория с такава лекота и които да владеят китарата с такава харизма като ударната китарна формация Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев.